Gabriel kaakeliuunien palotekniikka.

Gabriel kaakeliuunien palotekniikka.

Gabriel kaakeliuuneissa on hyvin lämpöä varaava sisärunko, jonka viidessä savukanavassa lämpö varautuu uunin massaan. Kun savukaasu kulkee viittä kanavaa pitkin (tavallisessa varaavassa takassa on vain kolme savukaasukanavaa), savukaasu varaa lämmön uuniin tehokkaammin.

Sisärungon ulkopuolella on Gabriel kaakeliuunin ulkokuori johon kiinnitetään kaakelit. Ulkokuori ja sisärunko on erotettu toisistaan. Sisärunko pääsee laajenemaan (liikkumaan) lämmön vaikutuksesta. Sisärungosta erotettu ulkokuori taas ei laajene lämmön vaikutuksesta niin paljon ja siitä johtuen kaakelit pysyvät kiinni paremmin eivätkä rikkoonnu niin helposti lämpölaajenemisesta johtuen. Kaksoiskuorirakenne myös antaa pidemmän lämmönluovutusajan.

Kun uuni on lämmin, suljetaan uunin yläosan savupelti.

Gabriel kaakeliuuneissa (ei Svea) on metallinen tulipesä joka johtaa paloilman yläkautta kuumana suoraan liekkiin. Näin toimien puut palavat puhtaammin ja lämpöä riittää pidempään kuin että paloilma tulisi suoraan arinan läpi huoneenlämpöisenä. Tulipeesässä on myös kiertoilmatoiminto, joka alkaa antamaan lämpöä heti kun tulet on sytytetty. Kiertoilmatoiminto levittää lämmön nopeasti ja tehokkaastii suureenkin tilaan. Tavallisessa varaavassa takassa lämpöä alkaa tulla vasta viiveellä.