Wiking kamiinan Automatic-toiminto helpottaa kamiinan sytyttämistä ja polttaa puuta puhtaammin.

Wiking kamiinan automatic-toiminto
Wiking kamiinan Automatic-toiminto

Wiking kamiinan Automatic-toiminto helpottaa kamiinan sytyttämistä ja polttaa puuta puhtaammin.

WIKING kamiinan paloilmansyöttöä sytytysjakson ja puiden lisäyksen aikana ohjataan automaattisesti niin, että sytyttäminen on helpompaa ja päästöjä tulee vähemmän.

WIKING kamiinan tulipesässä on lämpötilaherkkä kaksoismetallijousi, joka seuraa tulipesän lämpötilaa. Kun kamiina sytytetään ja jousi on kylmä, se säätää sytytysilman syötön suurelle. Kun kamiinan tulipesä lämpenee ja se palaa hyvin, säätää Automatic-toiminnon jousi sytytysilman pienemmälle. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse säätää ja vahtia kamiinaa niin paljon. Lisäksi jousi osaa asettaa ilmansyötön niin, että sytytysvaiheeen päästöt ovat mahdollisimman pienet. Automatic-toiminto aktivoituu myös puiden lisäyksen yhteydessä kun paloilmaa tarvitaan enemmän.

Vaikka Automatic toiminto säätää kamiinan polttoa automaattisesti, voit tietysti itse säätää kamiinalle halutun tehon, eli lämmöntuoton. Wiking kamiinoissa on paloilmansäädin jota kääntämällä voit suurentaa tai pienentää kamiinan saamaa paloilmaa ja siten säätää kamiinan tuottamaan enemmän tai vähemmän lämpöä.

Automatic toiminto on vakiona kaikissa Wiking malliston kolmessa mallisarjassa (Wiking Mini2, Wiking Miro ja Wiking Luma).

Wiking kamiinan Automatic toiminnon hyödyt:

-helpompi sytyttää

-helpompi käyttää

-kamiinaa ei tarvitse säätää itse niin paljon

-pienempi puun kulutus

-puhtaampi lasiluukku

-puhtaampi savupiippu

-pinempi ympäristörasitus

Katso lisätietoa valmistajan sivuilta:

http://www.wiking.com/why-choose-wiking

Wiking kamiinat valmistetaan Tanskassa Hwam AS tehtaalla. Jokainen kamiina tehdään tilauksesta ja toimitetaan suoraan asiakkaalle kotiin. Suomessa kamiinoita saa Suomen Takkatuonti Oy:n jälleenmyyjiltä, joilta voit tilata kamiinalle myös asennuksen.

Wiking Mini2
Musta Wiking kamiina tai kiertoilmatakka.
Wiking Miro 2
Korkea musta Wiking kamiina tai kiertoilmatakka.
Wiking Luma 6