Pieni pyöreä valkoinen Hwam kamiina tai kiertoilmatakka sivulaseilla.
Klikkaa kuvaa katsoaksesi kaikki kamiinat ja valmistakat.
Kamiina on pieni teräs tai valurautapintainen tulisija, jolla tila saadaan nopeasti lämpimäksi. Kamiinoissa on usein myös kiertoilmatoiminto, joka kierrättää viileän huoneilman kamiinan kuorirakenteen läpi josta se puhaltuu lämpimänä takaisin huoneeseen lämmittäen suuremman tilan nopeammin kuin kamiina jossa ei ole kiertoilmatoimintoa. Kamiinoita kiertoilmatoiminnnolla kutsutaan myös kiertoilmatakoiksi.
Kamiina on usein vain noin 100 kg painava eikä vaadi allensa vahvoja perustuksia. Kamiina tulee tehtaalta valmiiksi koottuna, se tarvitsee vain poistaa kuljetuspakkauksestaan ja nostaa paikalleen, eli kamiina on myös valmistakka, joka ei tarvitse erikoisosaamista asennuksessaan. Kamiina voidaan yleensä liittää savupiippuun päältä ja takaa. Joihinkin kamiinamalleihin saa lisävarusteena vuolukivikuoret ja lämpömakasiinin, jolla kamiinan lämmönvarauskykyä voidaan parantaa.
Kamiinaa valitessa on hyvä kiinnittää huomiota kamiinan suojaetäisyyksiin tulenarkaan materiaaliin. Edullisimmissa kamiinoissa suojaetäisyys voi olla 50 cm kun taas hiukan kalliimmissa malleissa se on vain noin 10 cm. Suosituimpia kamiinoita ovat pyöreät mallit, joissa on myös sivulasit. Kamiina on parhaimmillaan mökeillä ja tiloissa, jotka on saatava nopeasti lämpimäksi ja joihin ei suurempi takka mahdu.
Tanskalaiset kamiinat ja valmistakat.

Hwam kamiinat ja valmistakat Tanskasta

Erittäin laaja mallisto kamiinoita ja valmistakkoja joiden pohjoismainen ja selkeä muotoilu sopii Suomalaiseen makuun.

Hwam kamiinan Autopilot toiminto säätää kamiinan niin että se palaa aina mahdollisimman puhtaasti.

Hwam kamiinoihin voi myös valita SmartControl-järjestelmän, joka ohjaa kamiinaa elektronisesti palamaan mahdollisimman puhtaasti. SmartControl-järjestelmässä kamiinan tulipesässä on lämpötila-anturi ja happi anturi jotka valvovat että palotapahtuma on mahdollisimman hyvä ja säätävät kamiinan palamaan parhaalla mahdollisella tavalla. SmartControl-järjestelmää ohjataan älypuhelimella tai tabletilla, niin että asetat älypuhelimella SmartControl huonelämpötilatermostaattiin halutun lämpötilan, ja kamiina säätää itse itsensä niin että haluttu lämpötila saavutetaan.

Katso tuotteet >>

Tanskalaiset kamiinat ja valmistakat.

Wiking kamiinat Tanskasta

Wiking kamiinat, edullisempi tapa polttaa puuta puhtaammin.

Wiking kamiinan Autopilot toiminto säätää kamiinan niin että se palaa aina mahdollisimman puhtaasti. Kamiinan tulipesässä on kaksoismetallijousi, joka lämmetessään säätää kamiinan paloilmanottoa, eli kamiinaa ei tarvitse koko ajan itse säätää.

Katso tuotteet >>

ranskalaiset kiertoilmatakat ja valurautaiset takkasydämet.

Seguin kamiinat Ranskasta

Seguin kamiinoiden perinteinen muotoilu puhuttelee monia. Kamiinat sopivat parhaiten pienten tilojen nopeaan lämmittämiseen.

Katso tuotteet >>

Ranskalaiset kiertoilmatakat ja hissiluukulliset takkasydämet.

Axis valmistakat ja design takat Ranskasta

Huippumoderni Axis design takka on kaunis huonekalu ja sisältä täyttä palotekniikkaa. Takan paloilma syötetään kuumana yläkautta suoraan liekkeihin, niin että tuli palaa puhtaammin ja tehoa tulee paljon. malliston neliskulmaiset takat puhuttelevat modernia sisustajaa, erityisen suosittu on metrin leveä malli jossa on erittäin suuri lasiluukku kummallakin puolella.

Katso tuotteet >>

Westbo of Sweden perinteiset valurautakamiinat ja puuhellat.

Westbo of Sweden valmistaa ainutlaatuisia "vanhan ajan" kamiinoita ja puuhelloja. Laadukkaat ja hienot valurautaosat koristeellisine yksityiskohtineen ovat Westbo kamiinoille tyypillisiä. Vanhanajan tulen tunnelmaa modernilla palotekniikalla.

Katso tuotteet >>