Varaavat takat

Valkoinen Gabriel Louise kaakeliuuni huonekuvassa
Katso kaikki varaavat takat klikkaamalla kuvaa.
Varaava takka on parhaimmillaan omakotitalossa, kun siinä poltetaan puuta vuoden jokaisena kylmänä päivänä, ja haetaan säästöjä lämmityskustannuksissa. Varaavat takat ovat painavia, useimmiten yli 1000 kg suurikokoisia takkoja, joiden sisärungossa kulkee useita savukanavia, joissa savussa oleva lämpö varastoituu takan massaa. Varaavan takan paras puoli onkin juuri sen lämmönvarauskyky. Painosta johtuen, varaava takka vaatii aina allensa vahvistetun lattian.
Takassa poltetaan useimmiten muutama pesällinen aamulla ja muutama pesällinen illalla ja näin toimien takka luovuttaa lämpöä 12-24 tuntia. Varaavaa takkaa hankkiessa on hyvä muistaa, että takka pitää lämmön pitkään, mutta se ei anna lämpöä heti kun tulet on sytytetty. Mitä suurempi ja painavampi takka, sitä pidempään lämpö tulee. Toisaalta, mitä suurempi ja painavampi takka, sitä kauemmin kestää sytyttämisen jälkeen, ennen kuin takka alkaa luovuttamaan lämpöä.

Kiertoilmatakka ja varaava takka samassa takassa.

On myös olemassa varaavia takkoja (esim Gabriel kaakeliuunit), joiden tulipesässä on kiertoilmatoiminto, joka alkaa antamaan lämpöä heti kun tulet on sytytetty. Varaava takka kannattaa aina sijoittaa keskeiselle paikalle asuntoon, niin että takan luovuttama lämpö pääsee leviämään mahdollisimman laajalle lämmittäen suuren alan. takkaa valitessa on myös varottava, ettei valitse liian suurta ja tehokasta takkaa joka tekee tilan liian kuumaksi.
Varaavat takat

Gabriel kaakeliuunit Ruotsista

Gabriel kaakeliuunit ovat malleiltaan joko perinteisiä tai moderneja ja tietysti varaavia uuneja. Gabriel kaakeliuunin voit valita joko pyöreänä, tai neliskanttisena. Uunien korkeutta voidaan muuttaa ja sovittaa asunnon huonekorkeuteen valitsemalla takan alaosaan korotettu sokkeli, tai valitsemalla takan yläosaan 1 tai 2 korotusriviä. Uunista saadaan näin 3 metriä korkea.

Varaavuuden lisäksi kaakeliuuneissa on kiertoilmatoiminto, joka alkaa antaa lämpöä heti kun tulet on sytytetty.

Aidot Ruotsissa käsintehdyt kaakelit ovat täysin ainutlaatuisia ja antavat uunille viimeisen silauksen ja perinteisen tai modernin ulkonäön. Vakiona kaakelit ovat perinteisissä malleissa valkoisia, moderneissa malleissa valkoisia, punaisia tai mustia. Valmistamme kaakeleita myös erikoisväreillä, joten halutessasi voit tilata juuri omanlaisesi kaakelit Gabriel kaakeliuuneihin.

Katso tuotteet >>