Puulämmitys on ainoa muista energialähteistä riippumaton tapa tuottaa lämpöä ja energiaa.

Hwam i30/55 takkakasetti asennettuna

Puulämmitys on tärkeä lämmitysmuoto, on ollut aina.

Puilla lämmittäminen on edelleen ainoa muista energialähteistä riippumaton tapa tuottaa lämpöä ja energiaa, tai vaikkapa laittaa ruokaa silloin kun sähköä ei ole saatavilla. Maalämpö, ilmalämpö, ja suora sähkölämmitys tarvitsevat sähköä toimiakseen.

Puhtaammin polttavat tulisijat

Nykyaikaiseen puilla lämmittämiseen kuuluu, että takka tuottaa lämpöä polttaen puita puhtaasti hyvällä hyötysuhteella. Puhdaspalotekniikka pitää hiukkaspäästöt minimissä ja lasit kirkkaampana.

Puulämmitys ei ole enää vain lämmöntuottoa, tulisija on myös moderni ja näyttävä sisustuselementti, joka sopii muuhun sisustukseen.

Kiertoilmatakka vai varaava takka?  

Takan valintaan on käytettävä aikaa ja harkintaa. Onko sinulle sopivin takka varaava, vai haluatko lämpöä nopeasti? Kun takka valitaan oikein käyttötarkoitustaan varten on lopputulos hyvä ja takan käyttäjänä saat siitä kaiken irti. Puulämmitykseen käytettävää tulisijaa valitessa on otettava huomioon, mitä puulämmitykseltä odotetaan. Halutaanko lämpöä paljon vai vähän ja miten usein takkaa aiotaan käyttää.

Varaava tulisija luovuttaa lämpöä pitkään, mutta alkaa antaa lämpöä vasta melko pitkän ajan päästä sytyttämisestä. Lämmitessään se kuitenkin lämmittää huoneen tehokkaasti ja pitkäksi aikaa.

Kiertoilmatakka ja kamiina jossa on kiertoilmatoiminto puhaltaa lämmintä ilmaa heti tulen sytyttämisen jälkeen levittäen lämmön laajalle alueella kierrättämällä huoneilmaa. Lämpöä siis tulee nopeasti paljon ja se leviää tehokkaasti suurelle alueelle.

Polttopuiden on oltava kuivia

Klapit ovat takan polttoainetta. Toimiakseen kunnolla tulisijan polttoaineen on oltava kun nollista. Märkiä tai muuten huonoja puita ei kannata polttaa, koska silloin energiantuotto on huonoa ja takka sekä piippu nokeentuvat.

Puulämmitys on ainoa lämmitysmuoto, joka luo kotiin myös tunnelmaa. Takan lämpö ja valo ovat luovat hienoja hetkiä. Sähköpatterin ympärille ei kokoonnuta fiilistelemään, mutta takka ja puulämmitys ovat aina keränneet ihmiset ympärilleen nauttimaan tulen loimusta ja lämmöstä.

Tämän päivän puulämmitys on tehtävä modernilla takalla, jonka päästöt ovat pienet.

Takka on erittäin hyvä keino pienentää sähkönkulutusta ja lämmityskustannuksia.

Klikkaa tätä linkkiä ja katso kuinka hienosti moderni tulipesä polttaa puuta.