Viisi parasta kiertoilmatakkaa / kamiinaa.

Hwam ja Wiking kamiinat kuvakooste

Mikä on paras ja tehokkain kamiina tai kiertoilmatakka?

Kamiina lämmittää tilan nopeasti ja tehokkaasti. Kamiina ei vie paljon tilaa, ja sen voi yleensä asentaa suoraan vahvistamattoman lattian päälle. kamiinoita on kuitenkin monenlaisia, ja tässä artikkelissa kerromme kuinka valita paras pikkutakka mökille tai kotiin.

Valitse kamiina jossa on kiertoilmatoiminto.

Tällaista kamiinaa kutsutaan myös kiertoilmatakaksi. Kiertoilmatoiminto lämmittää kylmää huoneilmaa takan kuoren sisällä, ja puhaltaa sen lämpimänä takaisin huoneeseen lämmittäen suuremman tilan nopeammin kuin takka ilman kiertoilmatoimintoa. Pidä huolta että kamiinassa on puhdaspalotekniikka jossa paloima puhaltuu yläkautta kuumana liekkeihin (ei siis arinan läpi). Tutki myös mikä on kamiinan alkuperämaa. Valmistusmaa kertoo paljon takan laadusta. Tuotteella saattaa olla nimi joka viittaa esim. keski-eurooppaan, mutta valmistusmaa onkin jossain ihan muualla. Varmista että valitsemaasi kamiinaan tai kiertoilmatakkaan voidaan tuoda paloilma putkella ulkoa. Näin toimien takka toimii paremmin eikä savuta niin helposti huoneeseen.

Seuraaviin kappaleisiin olemme valinneet Suomen Takkatuonti Oy:n valikoimasta 5 parasta pikkutakkaa, joista kaikki on valmistettu Tanskassa ja joissa kaikissa on kiertoilmatoiminto ja niihin kaikkiin voidaan tuoda paloilma putkella ulkoa.

Hwam 2600 kamiina / kiertoilmatakka.

Hwam 2600-sarjan kamiinat ovat eritäin pieniä ja keveitä ja sopivat siten hienosti pienten tilojen lämmitykseen. 2600-sarjan kamiinan saat valkoisena, harmaana ja mustana. Kamiina voi olla pilarijalalla tai ilman, siinä voi olla sivulasit tai se voi olla ilman sivulaseja. kamiinan paras puoli on erittäin pieni koko ja tehokas lämmityskyky. Hwam 2600 sarjan kamiinat ovat pieniä ja sieviä teholämmittäjiä.

Hwam 3600 kamiina / kiertoilmatakka.

Hwam 3600-sarjan kamiinan tulipesä on suurempi kuin useimmilla kilpailijoilla. Pyöreän pikkutakan tulipesään menevät normaalit 33 cm klapit. Takan paras puoli on sen upea ulkonäkö jonka voi muokata jokaiseen kotiin sopivaksi. Hwam 3600-sarjan kiertoilmatakat saa valkoisena, harmaana ja mustana. Sivulaseilla tai ilman. Takan voi valita matalana tai korkeana versiona.

Hwam 3100-sarjan kamiinat.

Hwam 3100-sarjan kamiinat ovat ovaalin muotoisia. Muotoilulla on saatu aikaan kamiinan pieni syvyys, mutta silti leveä tulipesä ja lasiluukku. Kamiinan paras puoli on että se ei vie paljon syvyyttä ja sopii hienosti kulma-asennuksiin ja silti luukusta näkyy tuli hienosti. Kaikkiin Hwam ja Wiking kamiinoihin voidaan tuoda paloilma ulkoa. Kun paloilma tuodaan ulkoa, takka toimii paremmin eikä savut tule huoneeseen niin helposti.

Korkea musta Hwam kamiina tai kiertoilmatakka.
Musta Wiking kamiina tai kiertoilmatakka sivulaseilla.

Wiking Miro kamiinasarjaan kuuluu 6 mallia mustana tai harmaana. Miro on hieno pikkutakka ja sen pars puoli on erittäin leveät sivulasit joista tuli näkyy laajalle. Wiking Miro kamiinan saa myös ilman sivulaseja jolloin sen paras ominaisuus on pienet kulmasuojaetäisyydet, eli sen saa hyvin asennettua nurkkaan. Miro mallistoon kuuluu 6 mallia matalana tai korkeana.

Wiking Luma malliston paras puoli on tehokas lämmityskyky. Wiking Luman ulkomittoihin nähden suurella tulipesällä saadaan lämpöä todella tehokkaasti ja nopeasti. Luma kamiinan saa mustana ja harmaana, sivulaseilla tai ilman. Mallistoon kuuluu pilarijalkainen, ja kaksi suoraa mallia matalana ja korkeana.

Korkea musta Wiking kamiina tai kiertoilmatakka.

Suomen Takkatuonti Oy:n kotisivuilta löydät yli 200 takkaa, kiertoilmatakkaa, varaavaa takkaa, design takkaa ja takkasydäntä sekä kamiinaa.

Katso kaikki mallit kotisivuiltamme

www.takkatuonti.fi

tai valmistajan sivuilta Hwam kamiinat ja Wiking kamiinat

Lisää kuvia ja videoita löydät facebook sivuiltamme 

ja Suomen Takkatuonnin youtube kanavalta.