Hyvä kiertoilmatakka tai kiertoilmakamiina

neocube P21 kiertoilmatakka
Klikkaa kuvaa katsoaksesi kaikki kiertoilmatakat.
Valkoinen pyöreä Hwam kamiina tai kiertoilmatakka.
Klikkaa kuvaa katsoaksesi kaikki kiertoilmakamiinat.

Kiertoilmatakka:

Kiertoilmatakassa on metallinen takkasydän jonka ympärille tehdään kuoret. Kuorirakenne tehdään palamattomasta levystä.

Kiertoilmakamiina:

Kiertoilmakamiinassa on metallinen takkasydän jonka ympärillä on metalliset kuoret. Kiertoilmakamiinaa voidaan kutsua myös kamiinaksi kiertoilmatoiminnolla.

Lämmittääkö kiertoilmatakka?

Kiertoilmatakalla ja kiertoilmakamiinalla saadaan suurikin tila todella nopeasti lämpimäksi. Kiertoilmatakan kuoren ja takkasydämen väliin johtuu viileää huoneilmaa joka lämpiää kuorirakenteen sisällä ja puhaltuu takaisin huoneeseen lämpimänä. Lämmennyt ilma leviää nopeasti huoneistoon joko painovoimaisesti, tai puhaltimien avulla. Kiertoilmatakka ja kiertoilmakamiina alkavat antamaan lämpöä heti kun tulet on sytytetty. Sekä kiertoilmatakka että kiertoilmakamiina lämmittävät ja toimivat aivan samalla tavalla. Erona on ainoastaa ulkonäkö. 

Musta Wiking kamiina tai kiertoilmatakka sivulaseilla.
Klikkaa kuvaa katsoaksesi Wiking kiertoilmakamiinat.
Pieni pyöreä valkoinen Hwam kamiina tai kiertoilmatakka sivulaseilla.
Klikkaa kuvaa katsoaksesi Hwam kiertoilmakamiinat.

Varaako kiertoilmatakka?

Kiertoilmatakan kuorirakenne voidaan tehdä varaavasta materiaalista (esim tiili tai kivilevy). Kiertoilmatakan kuorirakenteen sisään voidaan asentaa varaavasta massasta tehty lämpömakasiini. Kun kiertoilmatakan painoa kasvatetaan, lisääntyy myös takan varauskyky.

Varaako kiertoilmakamiina?

Kamiinan kuorirakenteeseen voidaan lisätä esimerkiksi vuolukivilevyjä, ja kamiinan yläosaan voidaan asentaa varaava lämpömaksaiini. Kun kamiinan painoa kasvatetaan vuolukivilevyillä tai muilla varaavilla materiaaleilla myös sen lämmönvarauskyky kasvaa.

Wiking Miro 4 kevyttakka kivikuorella ja puutilalla
Wiking Miro 4 vuolukivikuorilla.
Vuolukivipintainen Wiking Miro 6 kamiina
Wiking Miro 6 vuolukivikuorilla ja lämpömakasiinilla

Kiertoilmatakan edut.

Kiertoilmatakka tai kiertoilmakamiina on useimmiten niin kevyt että se voidaan yleensä asentaa suoraan vahvistamattoman lattian päälle (tämä on tarkistettava aina tapauskohtaisesti). 

Kiertoilmatakoissa ja kamiinoissa on useimmiten melko pienet suojaetäisyydet eli ne eivät tarvitse taakseen palomuuria (tämä on tarkietettava aina tapauskohtaisesti).

Kiertoilmakamiina ja kiertoilmatakan asennus on todealla nopea. Useimmiten asennus kestää vain päivän, parhammillaan vain muutaman tunnin.

Kiertoilmatakoissa on suuret lasiluukut joista tuli näkyy hienosti.

Parhaimmillaan kiertoilmatakka ja kiertoilmakamiina ovat kun halutaan saada lisälämpöä nopeasti.

Suomen Takkatuonti Oy tuo maahan tulisijoja muista pohjoismaista ja muualta Euroopasta. Mallistossa yli 300 takkaa, kamiinaa, kiertoilmatakkaa, takkasydäntä ja puuhellaa.