SVENDSEN 1 kamiina vuolukivillä ja uunilla

Tanskalainen kamiina / valmistakka / kiertoilmatoiminnolla, lämpöä varaavalla vuolukiviverhoilulla ja uunilla. Suurta uunia voi käyttää ruoan lämmitykseen ilman uunin luukkua, jolloin kamiina lämmittää huonetta nopeammin. Uunia voi käyttää myös uunin luukku kiinnitettynä, jolloin uuni on kuumempi, mutta huone lämpiää hitaammin.

Svendsen kamiinat on valmistettu niin että ne varaavat hyvin lämpöä ja polttavat puuta puhtaammin. Vuolukiviverhoilu yhdessä painavan metallirakenteen kanssa varaa lämpöä tunteja tulen sammumisen jälkeen. Suurehkoon tulipesään mahtuu reilusti puita ja kamiinan kantta voi käyttää lämpölevynä. Yhdessä lisävarusteena saatavan uunin kanssa lämpölevy tekee kamiinasta todella käytännöllisen ruoan ja veden lämmittimen esimerkiksi mökille. Kamiinaan saa useita lisävarusteita: vuolukivikuoren lämpöä varaamaan, uunin, sokkelin korotuksen tai puutilan kamiinan alle. Kamiinan tehokas kiertoilmatoiminto alkaa levittämään lämpöä heti kun tulet on sytytetty. Svendsen on tunnettu Tanskalainen tulisijavalmistaja. Takat on tehty käsityönä Tanskassa jo 35 vuotta.

Listahinta: 4117,- vuolukivikansi: 355,- uunin lasiluukku: 208,- ,- rahti250,- – 350,- riippuen paikkakunnasta (hinta sisältää 24% alv:n osuuden).

Kuvaus

Svendsen 1 kamiinan metallikuori on 5-8 mm paksu. Kuori kestää hyvin käyttöä, ja painonsa ansiosta varaa lämpöä. Kamiinan tulipesässä on 30 mm paksu ja erittäin painava betonivalu suojaamassa metalliosia ja varaamassa lämpöä. Svendsen 1 kamiinan polttotekniikka pitää liekkiä yllä kauemmin kuin useimmat muut modernit kamiinat. Svendsen 1 on parhaimmillaan kun halutaan paljon tehoa ja pitkä lämmönluovutusaika. Svendsen kamiinat valmistetaan Tanskassa ja ne on Ecodesign 2022 hyväksyttyjä.

Tekniset tiedot

Nimellisteho (kW)                         6
Savuhormiliitäntä, Ø (mm)         150
Savuhormin minimiveto (Pa)      12
Korkeus  (cm)                                 123 (vuolukivikannella)
Leveys (cm)                                    59,6
Syvyys (cm)                                   43
Paino (kg)                                      369
Hyötysuhde (%)                             85
Energialuokka                                A+
Liitoskorkeus päällä (cm)            123
Liitoskorkeus takaa (cm)             106
Suojaetäisyydet tulenarkoihin materiaaleihin
Takaa (cm) 12,5
Sivulta (cm) 25
Kulmista nurkka-asennuksessa (cm) 15